אין אומרים שבחו – אבל אם כבר, אז באהבה!
החיים הם כמו מסיבה. לפעמים אתה מגיע והכל מתנהל כמו שצריך, לפעמים נופלים עליך כמה חיזוקים בלתי צפויים (ואוי, יש גם את הרגעים שכולם פתאום מזמינים אותך לרקוד). אבל לעיתים, יש אנשים סביבנו שראויים לנו לכרוז ולקרוא להם "הגיבור שלי". ובכן, אנו כאן כדי להחמיא להם, למרות שאין אומרים שבחו – בואו לא נראה שיטפלו בכך!
למה דווקא עכשיו?
החיים עפים, ותמיד יש מקום להוקיר את האנשים שמשמחים אותנו, שתומכים בנו, או פשוט מגישים לנו פיצה בערב טלוויזיה. אז בדברים הבאים, בואו נעמוד רגע וניקח נשימה עמוקה, ובואו נוקיר את אלו שסובבים אותנו:
- יש לך חבר שהייתם צריכים לרחם עליו – והוא לא מתבייש לפנק את עצמו בקצת דגים מלוחים באמצע הלילה.
- אמא שלך – עשתה את זה כל כך הרבה פעמים, שהיא לא זקוקה לתודה, אבל אם מגיע לה!
- שותף לדירה – שאף פעם לא מסיים את החלב, אבל תמיד יודע לרמוז לו על העונש: לא רעב לי יותר!
איך מקדמים את השבח?
זו לא באמת משימה קשה; חשוב לתת מקום לאנשים שמסביבנו. אז כמה טיפים שיעזרו לכם להחיות את האהבה:
- תנו תשומת לב – לפעמים איזה מחמאה קטנה יכולה לשדרג את כל היום של מישהו.
- אל תהססו להתקטנן – עדיף לספר לחברים שלכם שהצטרפו בעלי חיים מיותר באירוח של ערב הסרט "הלא כל כך גיבור".
- צחוק הוא תרופה – קחו את רגעי הפוגע והפכו אותם למשהו מעניין, למשל, "איפה ששכחתי את המפתחות שלי? בטח נמלטו!"
סיכום עם טוויסט!
אז בפעם הבאה שאתם פוגשים את הגיבור שאתם מכירים, אל תהססו להחמיא, ללקק את הדחף, ואולי אפילו להציע להם מהטוסט שלכם אם הם באים לביקור. תזכרו – המילים שלכם ישפיעו, והחיוך שלכם יחמיא לכל העולם! לא משנה אם מדובר על חבר הכי טוב או על זה שסתם הכין את הקפה הכי טעים, זו ההזדמנות שלכם להאיר את חייהם ולהפוך את העולם למקום קצת יותר שמח!