ראש השנה זה היום הגדול של השנה אשר מסמל את פתיחתה והתחלתה של השנה החדשה. רבים מבקשים להרים כוסית לרגל היום הגדול. כולנו יודעים כי על פי היהדות, ביום זה – יום הרת עולם – עומדים כול יצורי העולם למשפט ונגזר דינם ש כל אחד מהם למשך השנה הבאה. כל פרט וכל כלל יקבל את גזר דינו לגבי מידת הצלחתו בכל התחומים בשנה הקורבה.
פעולות סמליות רבות נעשות ביום זה על מנת להמתיק כביכול את השנה החדשה. זה כולל אכילה של מאכלים סימבוליים המסמלים את המתיקות של השנה החדשה שאנחנו מבקשים שתנהיה לנו. כמו תפוח בדבש, רימון, תמר וכן הלאה.
מרימים כוסית לשנה החדשה
לרגל השנה החדשה ישנם גם רבים המבקשים לברך ולהתברך על ידי טקס של הרמת כוסית. אם זה במהלך ארוחת החג ואם זה כטקס בפני עצמו. ברור ומובן כי בטקס כזה יש לשלב גם מאכלים אשר יתאימו מבחינה רעיונית ליום ראש השנה.
מה יכלול הכיבוד שיוגש בראש השנה?
אז כמובן, עוגת דבש, תפוחים, רימונים, תמרים, גזר (שיגזרו עלינו רק גזירות טובות) וכן הלאה.
חשוב לדעת כי ישנם מאכלים אשר אותם נוהגים שלא לאכול בימי ראש השנה והם מצויינים בהלכה. זה כולל מאכלים חמוצים, (שוב מאותה הסיבה שאנחנו מבקשים כי תהיה לנו שנה מתוקה) מאכלים המכילים אגוזים – כי מובא בהלכה כי אגוז הוא בגימטריה – חטא. ביום זה אנחנו משתדלים ביותר להתרחק מהחטא ולהיות נקיים כמה שיותר בעומדנו במשפט מול בורא העולם. כך גם נהגו שלא לאכול ענבים ועוד מאכלים שונים. כשעומדים לארגן טקס כזה של הרמת כוסית לראש השנה, מומלץ לברר היטב מה מתאים ומה לא מתאים להניח על מגשי האירוח המיועד לטקס הנערך ביום כזה.
מזמינים מגשי אירוח
אך האמת היא שגם לימי ראש השנה לא צריך לטרוח לבד ולהכין את מגשי האירוח. אפשר בהחלט לפנות אל המומחים קאנאפס מגשי אירוח העוסקים בתחום וזוהי למעשה תחום ההתמחות שלהם. הכנה של מגשי אירוח לכל צורך ולכל מטרה. גם להרמת כוסית לראש השנה.