כל חתונה או בכלל אירוע כזה או אחר, חייב שיהיה בו סידורי הושבה. זה טוב לניהול תקין של האירוע ומתאים מאוד את האופן שבו האורחים שלכם יוכלו להרגיש את החגיגה מבלי להיות מרוחקים מידי משולחנות בעלי השמחה.
סידורי הושבה
אז איך עושים סידורי הושבה? באופן מסורתי, ההורים תמיד יחלקו שולחן בקבלה, יחד עם סבא וסבתא וכל אחים שאינם במסיבת החתונה. זה נותן לכולם הזדמנות נוספת להכיר זה את זה ולהתחמם בזוהר היום המיוחד שלכם.
אמנם כל האורחים שלכם יתרגשו להיות שם ולהשתתף בחגיגות שלכם, אך סביר להניח שאיש לא יהיה מרוצה כמו ההורים שלכם – וזה יהיה דבר נפלא לחלוק יחד.
סידורי הושבה מסובכים
כמובן, דברים יכולים להערים על האירוע, כשאתם מתמודדים עם הורים גרושים (או נסיבות משפחתיות מורכבות אחרות). אם הדברים מתוחים בין אנשים מרכזיים מסוימים, נסו לדאוג שיהיו שתי שולחנות הדומים באותה מידה לשולחן הראש ואז הניחו שולחן לכל שולחן.
ככה, אף אחד לא מרגיש לא בנוח או שהוא נשאר בחוץ. אפשרות נוספת: ניתן לשקול גם להושיב אותם באותו שולחן מלבני, אך בקצוות מנוגדים.
טיפים לעיצוב תרשים הישיבה האולטימטיבי לחתונה
אם אין לכם מושג היכן להושיב את החברים הקרובים של ההורים שלכם, בקשו מחמותכם לעתיד (או מי הקרוב אליהם ביותר) לעזור לסדר את השולחנות האלה – הם ישמחו להיות מעורבים. באופן כללי, מועיל מאוד לערב את ההורים בתהליך תרשים הישיבה.
אם יש מקום בשולחן המשפחה, למשל, הם בטוחים שתהיה להם דעה לגבי חברים קרובים או בני משפחה מורחבת אחרת שהם עשויים לרצות שישבו לשולחן. ואם יהיה עוד שולחן משפחתי וחברים בקרבת מקום, יתכן שהם ירצו לעזור גם בבחירת האורחים האלה.
> קראו על סידורי הושבה ממוחשבים
ארגון אורחים לפי קבוצות
לאחר שסיימתם להושיב את מי שיגיע, שלב ראשון הוא להתחיל לקבץ אורחים לפי האופן בו אתם מכירים אותם, כגון: בני משפחה, חברים בתיכון, חברים במכללה, חברים בעבודה וכו'. סידור צורת ישיבת האורחים בצורה מועילה, תעזור לכם להנות מאירוע אחר וברמה חברתית נעימה גבוהה.