משקיעים בעובדים ומזמינים הופעה לאירוע חברה? כך תעשו זאת נכון

בר אקטיבי

שתפו את הפוסט בין חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email

80% מהמעסיקים בישראל יודעים היטב מהו הדבר השני הכי חשוב לעובדים שלהם (אחרי השכר):

אווירה חברתית. וזו בדיוק הסיבה שבגללה תשקיעו השנה בהזמנת הופעה לאירוע חברה המתקרב!

רוב מקומות העבודה בישראל מבינים שאווירה טובה ומוטיבציה גבוהה גורמים לאנשי החברה לעבוד טוב יותר, להשקיע יותר, לאהוב יותר את מקום העבודה ולייצר כתוצאה מכך רווחה כלכלית אדירה לעסק.

לכן אירוע חברה שכולל הופעת אמן אורח, סטנדאפיסט, זמר או זמרת, הרצאה, מופע אש או אפילו חוויה על חושית – הוא השיא השנתי הנחשק והמתבקש של מקום העבודה!

ובכל פעם שאתם מרימים אירוע עובדים מדהים ואיכותי שכזה, רמת המוטיבציה ממשיכה לעלות…

אני רוצה הופעת אורח לאירוע חברה שלי! איך לבחור?

אפשר להסתכל על הזמנת תוכן מרכזי לאירוע שלכם כמו על פרסומת – מה בעצם הקהל שלכם אוהב וישמח לקבל? אם אתם מעסיקים סוכני מכירות למשל, ייתכן והם יתחברו להרצאה מעניינת. או אם מדובר בחברת היי-טק צעירה ודינמית, כנראה שהופעת אמן אורח תתאים לכם במיוחד. ומה לגבי ארגון המעסיק מדריכים או נותני שירות? בטח סטנד אפ יעבוד נפלא.

הכלל החשוב ביותר הוא להתאים את התוכן המרכזי לאופי העובדים, לטווח הגילאים והדינמיקה שביניהם. ואם גם בזה אתם לא ממש בטוחים, תמיד אפשר להתייעץ בצד עם עובד או שניים, או אפילו לתת לכולם להצביע ולהשפיע על ידי סקר.

אז כמה באמת עולה אמן אורח לערב חברה וגיבוש?

נתחיל מהסוף. הופעה לאירוע חברה שכוללת הזמנת אמן מוכר ומפורסם יכולה להגיע גם למאות אלפי שקלים, מה שלרוב יתאים לחברות גדולות, תאגידים ומשרדים ממשלתיים. התעריף הממוצע עומד על הטווח שבין 35-90 אלף ₪ לפני מע"מ – תלוי בלהקה או הזמר שאתם מעוניינים להזמין.

אבל מכאן, המחיר בירידה:

הרצאה של אושיה מוכרת בתחום מסוים, הופעת סטנד אפ, מופע של אמן על חושי או הופעות פירוטכניקה למיניהן (מופעי אקרובטיקה, להטוטי אש, תיאטרון פעלולנים וכד'), נעים בין אלפי שקלים לעשרות אלפי שקלים בודדים.

מבחר הסדנאות וההרצאות למיניהן כמו יוגה צחוק, תנועה וריקוד, סדנאות פיתוח והגשמה, חשיבה יצירתית, מופע אימפרוביזציה בשיתוף הקהל וערבי העצמה יכולים להסתכם בכמה אלפי שקלים בלבד.

זכרו שהמטרה הסופית שלכם היא לייצר ערב חברה מושקע שכולל עוד עלויות נלוות כמו אוכל ושתיה, קישוטים, הזמנות והרשמה לאירוע, תאורה, השכרת מקום (אם יש בכך צורך) ועוד. השתדלו להיצמד לתקציב שלכם ולא להשקיע את כולו עד השקל האחרון אך ורק בהזמנת הופעה לאירוע חברה.

לוקיישן, סיקוונס וקצת פלנינג.

סליחה, לא התכוונו להלחיץ עם המושגים המפוצצים, אבל אם אתם המארגנים האמיצים של ערב עובדים אצלכם במקום העבודה, חשבנו שיהיה נחמד להכניס אתכם קצת לנעלי ההפקה ולכל מה שחבוי מאחורי הקלעים…

בסופו של דבר, תסריט של ערב חברה מוצלח הוא זה שמורכב מחשיבה על כל הפרטים הקטנים, אך גם מתאים למטרה הכללית: האווירה החברתית. נסו לתסרט בראשכם את השתלשלות העניינים וסדר האירועים. חשבו על זמן ההופעה והשעה שבה תתחיל, על דברים נוספים שרציתם לבצע לפני תחילת המופע (אוכל, שתיה, חלוקת פרסים למצטיינים, נאומים וכו'), על הישיבה בזמן המופע אם מדובר בסטנד אפ או הרצאה, או מספיק מרחב לעמידה אם המופע מרקיד ומקפיץ.

לפני שאתם סוגרים הופעה לאירוע חברה שלכם מול האמן שבחרתם, חשוב לשאול טלפונית כיצד מתבצעת ההופעה – האם יש צורך בלוגיסטיקה או תאורה מסוימת? האם למופע המתארח חשוב תנאי מסוים לגבי המיקום או ההתכנסות באולם? האם מותר לאכול או לשתות? ככל שתמשיכו לדמיין את הערב בראשכם ולדייק בכל הפרטים, כך הוא יהיה מרשים יותר, מהנה יותר ובהחלט בלתי נשכח.

אולי יעניין אתכם