בריכות נוי כבשו אותנו בסערה לאור היופי, האור והזרימה שהן מעניקות לכל כניסה של בית או לפנים הבית. בעוד האדריכלות הישראלית מתפתחת והמעצבים הצעירים מעזים בעיצוב ובוחרים אלמנטים ייחודיים מחו"ל, בריכות נוי נראות כמעט בכל בית עם גינה שמכבדת את עצמה. הסינים מאמינים כי המים יביאו לכם את השפע ואת החיים, בעזרתם ובעזרת דגי הנוי החיים שלכם יהיו מוצלחים יותר.
בריכות נוי ביולוגיות מצריכות תחזוקה מועטה והתוצאה תעשה לכם נעים בעיניים בכל יום. בכדי לא להזמין בעל מקצוע כל שבוע, כדאי לבצע את שלבי התכנון וההתקנה הראשוניים בצורה מוקפדת בעזרתם של אנשי מקצוע. שימו לב כי חומציות המים נבדקת מידי תקופה ויש בתוך בריכות נוי, אותן אתם מתחזקים, איזון ביולוגי שכולל מחזוריות חיים נצחית, מים נקיים וצלולים ועוד.
למה חשובים הצמחים לבריכות נוי?
בריכות נוי מכילות יחד עם הדגים, גם צמחים שתפקידם לקלוט חמצן דו פחמני ולייצר חמצן עבור הדגים. שימו לב כי הבריכות שלכם מכילות גם בקטריות, שמפרקות תרכובות רעילות שנוצרות על ידי ריקבון של צמחיה או על ידי הדגים. הבקטריות יהפכו את התרכובות הללו לתרכובות כגון ניטרטים אשר ישמשו כמזון לצמחים.
כמו כן, חשוב להעניק דגש למימד הניקיון, מאחר והדגים זקוקים לתנאי סביבה נאותה בכדי להמשיך לשרוד וריקבון לא יועיל. בריכות נוי נועדו לנוי, אך יש להתאים את תנאי הסביבה ולא למקם את הבריכה תחת קרני השמש הישירות, אלא למקם מעליה סככה שתאפשר לשמש לחדור אך לא ישירות. גם לדגים אותם אתם בוחרים לשים בבריכה, צריכה להיות בחירה מושכלת. שימו לב כי הדגים החיים יחד הם מזנים שיכולים לחיות יחד ואין בניהם איבה. בריכות נוי ניתן למקם גם בתוך הבית, אך זה מצריך עבודת מסובכת יותר של הקמת הבריכה. בכדי לבחור את הבריכה שתתאים לבית שלכם, כדאי לוודא את המיקום, הגודל, החומר ממנו תרצו לבנות את הבריכה וכן עוד אלמנטים נוספים.
מידע נוסף על בריכות נוי תמצאו כאן.