איך לרתק את הקהל שלך בהרצאה

הרצאה

שתפו את הפוסט בין חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email

אחת מהשאלות החשובות ביותר שכל מרצה מוצלח שואל את עצמו בתחילת הדרך היא: 'איך אני יכול לרתק את הקהל?' בשלבים מאוחרים יותר כאשר הוא כבר מנוסה באמנות הרטוריקה הוא מכין את עצמו לכל הרצאה על ידי כך שהוא מברר מיהו קהל היעד שלו וכיצד הוא יכול לרתק אותו.

תורת הרטוריקה

במוסדות האקדמאיים השונים ניתן להבחין במרצים רבים בעלי דרגת דוקטורט ופרופסורה, אך גם בסטודנטים רבים שבוחרים (וזאת למרות הניסיון ורמת הידע של אותו מרצה) לא להגיע לחלק מהשיעורים וזאת משום הטענה כי המרצה אינו יודע להרצות וכי החומר שמועבר להם מועבר בצורה משמימה. דבר זה מוביל אותנו להצביע על העובדה שכל מרצה חייב להיות מומחה בתורת הרטוריקה ולהכין את עצמו לקהל היעד בפניו הוא עומד לנאום. נאמר כי תורת הרטוריקה פועלת על שני מישורים בהם המרצה צריך להיות מומחה. הראשון הוא פנייה לרגש והשני הוא פנייה לשכל.

הרצאה- חייבת להיות מרתקת

כל הרצאה חייבת להיות מרתקת. לשם כך חובה על המרצה ללמוד את הקהל לפניו הוא הולך להופיע, את רזי התקשורת, להיות מודע לשפת הגוף שלו וכיצד הוא משתמש בשפה זו ובמימיקה ועוד. אומרים שכל נושא מעניין  ויכול לרגש, כלומר, הרצאה שאינה מעניינת, אשמתה היא במרצה שמעביר אותה. איש מקצוע שיודע כיצד להעביר הרצאות ידע כיצד לחלק את ההרצאה לכך שהיא תהיה מעניינת, לתת משקל רב לאינטונאציה שלו בעת הרצאה, להביא את הסיפור האישי שלו בצורה שבה כל אדם יוכל להזדהות איתו, ליצור סקרנות, מתח דרמטי, ליצור אווירה נינוחה בקהל וזאת על ידי בדיחה נחמדה זו או אחרת ועוד. הרצאות מרתקות הן הרצאות מסוג ייחודי, בהן המרצה מביא מסכים לשתף את הקהל בסיפור חייו והעדות האישית של המרצה גורמת לקהל להתרגש, להזדהות ולהגיע למסקנה אודות חייו והיכולות שלו כתוצאה מההרצאה.

למידע נוסף על הרצאות מרתקות וטיפים, בקרו באתר של פסקל ברקוביץ:

http://www.pascale.org.il/

אולי יעניין אתכם